Έφτιαξα ένα “μπουκέτο” Corn Dogs

Κατηγορία ΦΑΓΗΤΟ
Γράφτηκε από την  Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017 08:35

Το σκηνικό είναι το εξής: Είναι να ρθει κόσμος στο σπίτι και δεν έχω τίποτα να τους... τρατάρω. Είχα ακούσει για τα Corn Dogs και μόλις είδα τη συνταγή σκέφτηκα: εύκολα, γρήγορα, έχω όλα τα υλικά και είμαι σίγουρη ότι θα αρέσουν σε όλους. Η απόλυτη επιβεβαίωση.

Τα Corn Dogs (αλλιώς corndogs) είναι λουκάνικα σε ξυλάκι, βουτηγμένα μέσα σε χυλό από καλαμποκάλευρο.

Τα υλικά που χρειάζονται είναι:

  • 6-8 λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • 220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 210 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 1/4 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 35 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 360 ml γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα:

  • κέτσαπ
  • μουστάρδα
  • εγώ έβαλα και λίγη μαγιονέζα (φαίνεται και από το χρώμα)

Διαδικασία παρασκευής:

- Κόβουμε τα λουκάνικα στη μέση, περνάμε τα λουκάνικα σε ξυλάκια από σουβλάκι και αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα στέρεα υλικά (αλεύρι, καλαμποκάλευρο, μπέικιν πάουντερ, ζάχαρη, αλάτι, μαγειρική σόδα,πιπέρι) και τα ανακατεύουμε
.
- Στο ίδιο μπολ ρίχνουμε το γάλα με τα αυγά και ανακατεύουμε έτσι ώστε να έχουμε ένα χυλό ούτε πολύ σφικτό, αλλά ούτε και πολύ αραιό.
- Βάζουμε το λάδι να κάψει, σε ένα φαρδύ τηγάνι ή κατσαρόλα για να χωράνε τα ξυλάκια.
- Βουτάμε μέσα στον χυλό ένα ένα τα λουκάνικα, έτσι ώστε να καλυφθούν.
- Βάζουμε ένα ένα τα λουκάνικα μέσα στο λάδι κρατώντας τα από το ξυλάκι μέχρι να ψηθεί λίγο η άκρη της ζύμης και να ξεκινήσει να επιπλέει.
- Τότε το αφήνουμε και επαναλαμβάνουμε το ίδιο στο επόμενο.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέσα στο λάδι για να πάρουν ομοιόμορφο χρυσαφί χρώμα γύρω γύρω.
- Χρειάζονται περίπου 2-3 λεπτά.
- Σερβίρουμε με κέτσαπ και μουστάρδα.
- Aν μας περισσέψει χυλός, μπορούμε να κόψουμε μερικά λαχανικά(όπως μελιτζάνα, κολοκύθι, πιπεριά) ή και κοτόπουλο σε κομμάτια. Τα βουτάμε μέσα στον χυλό (όπως κάναμε και με τα λουκάνικα) και να τα τηγανίζουμε με τον ίδιο τρόπο.

Τη συνταγή τη βρήκα στο Akispetretzikis.com

To tip του Άκη: Καλό θα ήταν να μη βάζουμε πολλά στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα γιατί ψήνονται μόλις σε 2-3 λεπτά και αν δεν τα προσέξουμε, θα καούν!

 

onelady

Αληθινή, ειλικρινής, καθημερινή, αυθόρμητη, απλή, παραπονιάρα, ναζιάρα, αξιαγάπητη. Αυτή είναι η Onelady. Παρατήρησε όλα όσα την απασχολούν, την προβληματίζουν αλλά και την χαροποιούν μέσα από τα άρθρα της

Εγγραφή στο newsletter

για όλα όσα δεν θέλεις και δεν πρέπει να χάσεις!