Η εμπειρία του Wine Spa

Κατηγορία ΟΜΟΡΦΙΑ
Γράφτηκε από την  Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 09:43

Οι αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες του κρασιού είναι γνωστές από την αρχαιότητα. Γιατί, λοιπόν, να μας φανεί παράξενο το γεγονός πως μεγάλα spa resorts στη Νέα Υόρκη, το Μπορντό, το Τορόντο και την Ιαπωνία εφαρμόζουν την οινοθεραπεία χαρακτηρίζοντάς τη την τελευταία τάση στην αντιγήρανση;

Κι αν αναρωτιέσαι πως γίνεται το μπάνιο με... κρασί να είναι τόσο ευεργετικό για το δέρμα τη στιγμή που το να πίνεις κρασί προκαλεί αφυδάτωση στον οργανισμό, η απάντηση έρχεται από την αμερικανίδα δερματολόγο Dr. Shereene Idriss: “Το αλκοόλ περιέχει τοξίνες, τις οποίες δε μπορεί να αποβάλλει το συκώτι μας, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται μέσα μας και να γίνονται εμφανή στο δέρμα μας. Το να βάζεις κρασί επάνω στο δέρμα σου είναι εντελώς διαφορετικό”.

Η ρεσβερατρόλη, είναι η χημική ένωση που περιέχεται στο κρασί και προσδίδει τις αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες. Πρόκειται για ένα αρκετά δημοφιλές συστατικό στα προϊόντα ομορφιάς των τελευταίων χρόνων. Δεν είναι τυχαίο ότι κυκλοφορούν ολόκληρες σειρές προϊόντων από ελληνικές και όχι μόνο εταιρίες, οι οποίες βασίζονται στις ιδιότητες του κόκκινου κρασιού.

Σε ό,τι αφορά στο wine spa, δεν πρόκειται απλώς για μια μπανιέρα γεμάτη με κρασί. Πριν το εφαρμόσουν έπρεπε να βρουν εκείνη τη φόρμουλα που να επιβεβαιώνει την πλήρη απορρόφηση των συστατικών του κρασιού μέσα στα 30 λεπτά που διαρκεί η θεραπεία, αλλά και να αποφευχθεί η αφυδάτωση του σώματος. Έτσι, δημιουργήθηκε ένα ειδικό συμπύκνωμα κρασιού από “ενισχυμένα σταφύλια” χωρίς αλκοόλ, που είναι και το συστατικό που προκαλεί την αφυδάτωση του δέρματος. Με τον όρο ενισχυμένα εννοούμε μια ποικιλία σταφυλιού με μεγάλη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών συστατικών και βιταμίνης C και E, που βοηθούν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών.

Ένιωθα ότι έλαμπα για αρκετές ώρες μετά το spa treatment, όμως δεν είδα ούτε τις ρυτίδες, ούτε την κυτταρίτιδά μου να εξαφανίζεται. Ωστόσο, οι μακροπρόθεσμες ευεργετικές ιδιότητες που έχει μια τέτοια εμπειρία για το δέρμα μου είναι το τελευταίο που με αφορά, αφού δεν θα άλλαζα με τίποτα την αίσθηση απόλυτης χαλάρωσης που μου προσέφερε!

Zoe Weiner, Beauty Editor
onelady

Αληθινή, ειλικρινής, καθημερινή, αυθόρμητη, απλή, παραπονιάρα, ναζιάρα, αξιαγάπητη. Αυτή είναι η Onelady. Παρατήρησε όλα όσα την απασχολούν, την προβληματίζουν αλλά και την χαροποιούν μέσα από τα άρθρα της

Εγγραφή στο newsletter

για όλα όσα δεν θέλεις και δεν πρέπει να χάσεις!