Πες μας πως λούζεις τα μαλλιά σου να σου πούμε πόσο υγιή είναι

Κατηγορία ΟΜΟΡΦΙΑ
Γράφτηκε από την  Σάββατο, 20 Μαΐου 2017 13:49

Το λούσιμο των μαλλιών είναι μια διαδικασία ρουτίνας, που πολλές φορές γίνεται μηχανικά και διαικπεραιωτικά. Επιστρέφοντας από τη δουλειά έχεις απλά στο νου σου να μπεις γρήγορα στο μπάνιο για να προλάβεις να πέσεις για ύπνο όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Ένα μπάνιο με κρύο νερό είναι το τέλειο κλείσιμο μιας ζεστής ημέρας, ενώ στον αντίποδα, μπάνιο με καυτό νερό μια παγωμένη χειμωνιάτικη ημέρα είναι αυτό που χρειάζεσαι. Αναρωτήθηκες ποτέ αν είναι λανθασμένη αυτή η τακτική; Αν καταστρέφεις την υγεία των μαλλιών σου με αυτό τον τρόπο;

Ξέρεις ότι η θερμοκρασία του νερού κατά τη διάρκεια του μπάνιου και μόνο είναι ικανή να αφαιρέσει από τη λάμψη και τη δύναμη των μαλλιών σου;

Ζεστό νερό VS κρύο νερό – Θετικά και αρνητικά

Λούσιμο με ζεστό νερό

  • Επιτρέπει τον καθαρισμό των πόρων στις ρίζες των μαλλιών. Αν έχετε λιπαρά μαλλιά, τότε το λούσιμο με ζεστό νερό είναι σίγουρα ένας τρόπος αποφυγής της εμφάνισης λιπαρότητας.
  • Ενέχει, βέβαια, ο κίνδυνος της εμφάνισης υπεροβολικά πολλών πόρων στο κεφάλι, γεγονός που προάγει την ξηρότητα της τρίχας.
  • Μειώνεται η εμφάνιση ελαίου που παράγεται από τους σμηγματογόνους αδένες της κεφαλής μας και είναι εξαιρετικά σημαντικό για την υγεία των μαλλιών. Συμβάλλει δραστικά στην ανάπτυξη δυνατών και λαμπερών μαλλιών.
  • Το ζεστό νερό ξεθωριάζει το χρώμα, στην περίπτωση που έχετε βαμένα μαλλιά.

Λούσιμο με κρύο νερό

  • Χαρίζει λάμψη και απαλότητα στα μαλλιά.
  • Μειώνει την εμφάνιση πόρων άρα αποτρέπει τη συσσώρευση ακαθαρσιών στο τριχωτό της κεφαλής.
  • Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο κεφάλι.
  • Μειώνει την “κίνηση” της τρίχας κάνοντάς τη πιο επίπεδη (δηλ. πιο ίσια).

Επομένως, αν θέλουμε υγιή, λαμπερά και δυνατά μαλλιά για χρόνια, τότε επιλέγουμε τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του μπάνιου μας! Προσοχή, όμως! Λέμε όχι στις υπερβολές. Ούτε το καυτό, ούτε το παγωμένο νερό θα κάνει καλό στα μαλλιά μας!

onelady

Αληθινή, ειλικρινής, καθημερινή, αυθόρμητη, απλή, παραπονιάρα, ναζιάρα, αξιαγάπητη. Αυτή είναι η Onelady. Παρατήρησε όλα όσα την απασχολούν, την προβληματίζουν αλλά και την χαροποιούν μέσα από τα άρθρα της

Εγγραφή στο newsletter

για όλα όσα δεν θέλεις και δεν πρέπει να χάσεις!