Συνταγή: Λαγάνα από τον σεφ Νικόλα Σακελλαρίου

Κατηγορία ΦΑΓΗΤΟ
Γράφτηκε από την  Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 11:13

Όπως και να το κάνουμε έχει άλλη γεύση όταν κάτι το φτιάχνουμε με τα χεράκια μας. Έτσι, λοιπόν, αυτή την Καθαρά Δευτέρα φτιάχνουμε τη δική μας εύκολη και νόστιμη λαγάνα υπό τις υποδείξεις του σεφ Νικόλα Σακελλαρίου.

Τα υλικά που χρειάζονται είναι:

  • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά (16 γρ.)
  • 400ml χλιαρό νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2-3 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας σουσάμι

Διαδικασία παρασκευής:

- Προσθέτουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε και το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
- Εφόσον κολλάει στα χέρια μας, πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι μέχρι να μπορούμε να το ζυμώσουμε χωρίς να κολλάει.
- Δίνουμε σχήμα μπάλας και προσθέτουμε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο.
- Ζυμώνουμε ακόμα λίγο και μετά το βάζουμε σε ζεστό μέρος, αφού το σκεπάσουμε, για να φουσκώσει για 40-45 λεπτά.
- Μετά το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15' και απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί.
- Αλείφουμε με βούτυρο την επιφάνεια της ζύμης και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο), μέχρι να ροδίσει.

Πηγή: Blog Ston Atmo

onelady

Αληθινή, ειλικρινής, καθημερινή, αυθόρμητη, απλή, παραπονιάρα, ναζιάρα, αξιαγάπητη. Αυτή είναι η Onelady. Παρατήρησε όλα όσα την απασχολούν, την προβληματίζουν αλλά και την χαροποιούν μέσα από τα άρθρα της

Εγγραφή στο newsletter

για όλα όσα δεν θέλεις και δεν πρέπει να χάσεις!