Προσεχώς μαμά! Έτσι του το ανακοίνωσα

Κατηγορία ΓΝΩΜΕΣ-ΣΚΕΨΕΙΣ
Γράφτηκε από την  Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 11:44

Ένα γλυκό σφίξιμο στην καρδιά και τα βουρκωμένα μάτια του καλού μου όταν του το ανακοίνωσα. Αυτά έχω κρατήσει στη μνήμη και την καρδιά μου από εκείνη την υπέροχη ημέρα που το τεστ εγκυμοσύνης βγήκε θετικό!

Πόση χαρά κι ευτυχία μπορεί να νιώσεις βλέποντας απλώς 2 ροζ γραμμούλες να σχηματίζονται στη συσκευασία του τεστ εγκυμοσύνης; Όσο κι αν το περιμένεις πως και πως, όταν έρθει εκείνη η στιγμή τα χάνεις. Αμέτρητες σκέψεις περνούν από το μυαλό σου και φυσικά... αγχώνεσαι!!!

  • Θα πάνε όλα καλά;
  • Τι πρέπει να κάνω από εδώ και στο εξής;
  • Άραγε θα καταφέρω να γίνω μια καλή μανούλα;
  • Δεν ξέρω τίποτα από παιδιά...

Αυτές ήταν μερικές από τις σκέψεις που ήρθαν στο μυαλό μου αμέσως μετά το πρώτο καρδιοχτύπι της αποκάλυψης!

Δεν του είχα πει ότι σκοπεύω να κάνω τεστ. Βγαίνω από το μπάνιο κι η καρδιά μου χόρευε πεντοζάλι! Εκείνος καθόταν στο σαλόνι αμέρημνος! Που να 'ξερε τι τον περιμένει... Είχα σκεφτεί άπειρες φορές πως θα του το ανακοίνωνα όταν ερχόταν εκείνη η ώρα... Είχα δει στο διαδίκτυο πιάτα που στον πάτο γράφανε “Θα γίνεις μπαμπάς” και χίλιες ακόμη υπέροχες ιδέες για να κάνεις τη στιγμή της ανακοίνωσης ακόμη πιο ξεχωριστή. Θεωρούσα γρουσουζιά να προμηθευτώ κάτι τέτοιο πριν καν συμβεί. Κι ακόμη έτσι πιστεύω.

Βγαίνω, λοιπόν, από το μπάνιο και χωρίς να το πολυσκεφτώ πάω μπροστά του και του λέω: “Μωρό μου, έκανα τεστ”. Έτσι απλά. Η ανυπόμονη φύση μου δε μου επέτρεψε να κρατηθώ και να μη το πω. Δεν πρόλαβα καν να το σκεφτώ στα δευτερόλεπτα που μεσολάβησαν ώσπου να φτάσω στο σαλόνι. Κατάλαβε. Ένα πλατύ χαμόγελο ζωγραφίστηκε στα χείλη του!!! Εκείνη τη στιγμή κατάλαβα πως και πυροτεχνήματα να είχα πάρει για να του το πω, θα φάνταζαν θαμπά μπροστά στη λάμψη των ματιών του.

Και τότε κάθε φοβία, κάθε άγχος, κάθε ανασφάλεια εξανεμίστηκαν!
Αφού έχω εσένα μπορώ να καταφέρω τα πάντα!

Τελικά, είναι τυχαίο ότι οι πιο όμορφες στιγμές της ζωής μας, εκείνες που μένουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη μας χαρακτηρίζονται από τόση απλότητα; Ας το θυμόμαστε κάθε φορά που αγωνιούμε να δημιουργήσουμε το τέλειο σκηνικό! Δεν είναι πάντα απαραίτητο...

Ζωή Καρασουλτάνη

Αν και της έχει στοιχίσει, επιμένει να είναι αφοπλιστικά ειλικρινής. Βλέπει τη ζωή και τη Ζωή όμορφη γιατί έτσι πρέπει. Ξυπνά κάθε μέρα με χαμόγελο και η αγαπημένη της μέρα είναι η Δευτέρα γιατί μπορεί να κάνει νέα ξεκινήματα. Θα έπρεπε να είχε γεννηθεί σε άλλη εποχή. Ώρες ώρες μοιάζει να ζει στο δικό της παραμύθι. Έτσι εξηγείται πως η ατζέντα της δεν είναι application στο κινητό αλλά το παραδοσιακό τετραδιάκι στολισμένο με glitter και stickers, στην οποία σημειώνει πάντοτε με ροζ στυλό με πούπουλα! Όποτε επιλέγει να επισκεφθεί τον κανονικό κόσμο είναι για να... φάει σοκολάτα!

Εγγραφή στο newsletter

για όλα όσα δεν θέλεις και δεν πρέπει να χάσεις!