Όταν ο Τσαφούλιας μιλά περί κακοποίησης μέχρι και ο Λιάγκας σιωπά (βίντεο)

Κατηγορία ΓΝΩΜΕΣ-ΣΚΕΨΕΙΣ
Γράφτηκε από την  Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 09:21

Ο δημιουργός του "Έτερος Εγώ", Σωτήρης Τσαφούλιας, βρέθηκε με ζωντανή σύνδεση στην παρέα της εκπομπής "Το πρωινό" και τοποθετήθηκε για όλες αυτές τις καταγγελίες περί κακοποίησης που βρίσκουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα και αφορούν σε ένα μεγάλο ποσοστό στο χώρο του θεάτρου.

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας ξεκίνησε να μιλά με τη φράση "Δεν έχω κάτι να πω" ενώ στην πραγματικότητα όλα όσα είπε στη συνέχεια αποτελούν την πιο ορθή, ανθρώπινη και αληθινή άποψη επί του θέματος. 

"Θα σταθούμε με αγάπη και στους θύτες, καθώς και αυτοί έχουν γυναίκες και παιδιά γύρω αλλά δεν είναι η ώρα να ασχοληθούμε με αυτούς. Είναι η ώρα να ασχοληθούμε με τους πληγωμένους. Νιώθω ευτυχής που όλο αυτό σε αυτή τη χώρα ξεκινά από το χώρο του θεάτρου καθώς βλέπουμε μπροστά μας την Αντιγόνη του Σοφοκλή και τη συνεχή πάλη αρχής και αξίας."

"Ακούμε να μιλάνε για ανθρώπους που φέρονται να έχουν κάνει τις πράξεις αυτές αποκαλώντας τους μεγάλους καλλιτέχνες. Ποιος είναι ο μεγάλος καλλιτέχνης; Δεν υπάρχει μεγάλος καλλιτέχνης αν δεν έχεις γίνει σπουδαίος άνθρωπος. Η ανθρωπιά και η εξέλιξη συμπαρασύρει και το επάγγελμα."

"Το κάτσε φρόνιμα πρέπει να πάει σε όσους αδυνατούν να διαχωρίσουν το φλερτ από την παρενόχληση. Σε αυτούς που απέναντι σε βιασμένες ψυχές και κορμιά αναζητούν ευκαιρίες να ξεθάψουν τις θαμμένες καριέρες τους. Σε αυτούς που δε μπορούν να μας κοιτάξουν στα μάτια και να ζητήσουν μια συγγνώμη λέγοντας: Ζητούμε συγγνώμη που δεν καταφέραμε να μεταλαμπαδεύσουμε τη γνώση χωρίς τη βία που τη συνόδευε όταν τη λάβαμε εμείς."

Στο ερώτημα "Γιατί τώρα;" λέμε: Γιατί τώρα είναι η στιγμή που η αρχή αδυνατεί να επιβάλλει και να πράξει όσα επιβάλλει η αξία. Έτσι αλλάζουν οι νόμοι."

"Πρέπει να καταλάβουμε ότι μέσα από ένα δομημένο λόγο με ηρεμία και αγάπη προς όλους θα αλλάξουμε τα κακώς κείμενα παντού και θα δώσουμε έναν κόσμο στα παιδιά μας σαν αυτό που αξίζει στην ανθρώπινη φύση."

Ας κρατήσουμε αυτά τα λόγια του κυρίου Τσαφούλια μέσα στο μυαλό μας και ας τα επαναλάβουμε όσες φορές χρειαστεί μέχρι να γίνουν κτήμα μας.

Οφείλουμε να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια τόσο στους οικοδεσπότες Φαίη Σκορδά και Γιώργο Λιάγκα, αλλά και σε όλους τους συνεργάτες της συγκεκριμένης εκπομπής, τόσο για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν όλο αυτό το διάστημα τα γεγονότα που αφορούν σε αυτό το θέμα αλλά και στο σεβασμό που έδειξαν στον χειμαρρώδη και καθηλωτικό λόγο του Σωτήρη Τσαφούλια, ο οποίος εξέφρασε την άποψη που θα έπρεπε να έχουμε όλοι μας περί του θέματος αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι. 

 

Ζωή Καρασουλτάνη

Αν και της έχει στοιχίσει, επιμένει να είναι αφοπλιστικά ειλικρινής. Βλέπει τη ζωή και τη Ζωή όμορφη γιατί έτσι πρέπει. Ξυπνά κάθε μέρα με χαμόγελο και η αγαπημένη της μέρα είναι η Δευτέρα γιατί μπορεί να κάνει νέα ξεκινήματα. Θα έπρεπε να είχε γεννηθεί σε άλλη εποχή. Ώρες ώρες μοιάζει να ζει στο δικό της παραμύθι. Έτσι εξηγείται πως η ατζέντα της δεν είναι application στο κινητό αλλά το παραδοσιακό τετραδιάκι στολισμένο με glitter και stickers, στην οποία σημειώνει πάντοτε με ροζ στυλό με πούπουλα! Όποτε επιλέγει να επισκεφθεί τον κανονικό κόσμο είναι για να... φάει σοκολάτα!

Εγγραφή στο newsletter

για όλα όσα δεν θέλεις και δεν πρέπει να χάσεις!