Πόσα κιλά πρέπει να χάσεις για να είσαι όμορφη;

Κατηγορία ΓΝΩΜΕΣ-ΣΚΕΨΕΙΣ
Γράφτηκε από την  Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2018 18:43

Η μάχη μιας έφηβης, κοπέλας, γυναίκας με τη ζυγαριά είναι αιώνια και ο “νικητής” συνεχώς αλλάζει. Άλλοτε τα καταφέρνεις και βλέπεις το πολυπόθητο νούμερο και άλλοτε σε... νικάει και σε τσαντίζει. Νικάει; Είπα νικάει; Ποια είναι η ζυγαριά για να σε νικήσει;

Και γιατί ένα άψυχο πράγμα με μια ένδειξη να μπορεί να επηρρεάσει τόσο την ψυχολογία σου;; Ξέρω πως δεν είναι τόσο εύκολο να το σκεφτείς αυτό όταν βλέπεις τη μέτρηση αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο. Θέλει δουλειά. Δουλειά με τον εαυτό σου. Δουλειά με την ψυχή σου. Με λίγα λόγια δουλειά με το μέσα σου. Αχ, αυτό το μέσα μας... που αντί να το αγαπάμε όσο τίποτε άλλο εμείς το βασανίζουμε, το ταλαιπωρούμε και του φερόμαστε με τον χειρότερο τρόπο και μάλιστα για πράγματα επιφανειακά και υπερφίαλα όπως τα κιλά.

Τελικά πόσα κιλά πρέπει να είσαι για να είσαι όμορφη; Ωραίο ερώτημα ε; Το είδα σαν τίτλο σε ένα βίντεο στο Youtube και φυσικά δε θα μπορούσα να μη το παρακολουθήσω. Γιατί όχι, ούτε εγώ καταφέρνω να είμαι πάντοτε ευχαριστημένη με τη μέτρηση της ζυγαριάς μου. Αλλά τελικά μήπως δεν είναι αυτό το ζητούμενο;

Αν κι εσύ δίνεις αιώνια μάχη με τη ζυγαριά θέλω να δεις το βίντεο της υπέροχης Μάρας Σαμαρτζή που τα λέει τόσο ωραία ρε παιδί μου. Και δεν είναι από τις περιπτώσεις κοριτσιών που τις βλέπεις να μιλάνε με τόση άνεση για κιλά ενώ ξέρεις ότι οι ίδιες σχεδόν λιμοκτονούν για να διατηρούν τις αναλογίες τους.

Σε αυτό το βίντεο “κοίταξε πόσο πολύ αγαπάει τον εαυτό της, πόσο καλά τα έχει βρει μαζί του” παίρνει τη θέση του γνωστού “άσε μας κουκλίτσα μου, αν είχα κι εγώ τα κιλά σου τα ίδια θα έλεγα”. Δεν ξέρω αν ήταν πάντοτε έτσι. Δεν ξέρω πόσο καιρό της πήρε για να φτάσει σε αυτό το σημείο. Θα ήθελα ειλικρινά πολύ να μάθω. Όπως και να 'χει, θαυμάζω και παραδέχομαι αυτό που βλέπω σήμερα.

Να το βλέπεις κάθε πρωί πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο και να “ξυπνάς” την αγάπη σου για τον εαυτό σου. Γιατί σου αξίζει να σε αγαπάς.

Αυτό το άρθρο θα μπορούσε να έχει τίτλο: Πως ένα βίντεο μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή. Παρακολουθώντας το αποφάσισα να γράψω κι εγώ τη λίστα και να “αναγκάσω” τον εαυτό μου να είναι στην κορυφή της. Ποια λίστα; Δες το βίντεο και θα καταλάβεις.

Thank you Mara ;)

Ζωή Καρασουλτάνη

Αν και της έχει στοιχίσει, επιμένει να είναι αφοπλιστικά ειλικρινής. Βλέπει τη ζωή και τη Ζωή όμορφη γιατί έτσι πρέπει. Ξυπνά κάθε μέρα με χαμόγελο και η αγαπημένη της μέρα είναι η Δευτέρα γιατί μπορεί να κάνει νέα ξεκινήματα. Θα έπρεπε να είχε γεννηθεί σε άλλη εποχή. Ώρες ώρες μοιάζει να ζει στο δικό της παραμύθι. Έτσι εξηγείται πως η ατζέντα της δεν είναι application στο κινητό αλλά το παραδοσιακό τετραδιάκι στολισμένο με glitter και stickers, στην οποία σημειώνει πάντοτε με ροζ στυλό με πούπουλα! Όποτε επιλέγει να επισκεφθεί τον κανονικό κόσμο είναι για να... φάει σοκολάτα!

Εγγραφή στο newsletter

για όλα όσα δεν θέλεις και δεν πρέπει να χάσεις!