Τελικά πως είναι ένας ονειρεμένος γάμος;

Κατηγορία ΓΝΩΜΕΣ-ΣΚΕΨΕΙΣ
Γράφτηκε από την  Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018 16:16

Σε αντίθεση με τα αγόρια, τα κορίτσια από τη στιγμή που αντιλαμβανόμαστε τη φύση μας ονειρευόμαστε ή συζητάμε το γάμο μας! Άλλες τον ονειρευόμαστε πριγκιπικό και ρομαντικό με δόξες και τιμές παλατιού, ενώ οι πιο αλέγκρες και ατίθασες ψυχές συζητάνε για τρελό πάρτυ γάμου σε παραλία και νυφικό-μαγιό.

Όλες, όμως, ονειρευόμαστε αυτή την ημέρα έχοντας, μάλιστα, στο μυαλό μας συγκεκριμένες λεπτομέρειες. Σχεδόν τα έχουμε οργανώσει όλα στο μυαλό μας. Ένας ρομαντικός γάμος στη Μύκονο, όπως ο πρόσφατος της Δούκισσας Νομικού αποτελεί αναμφισβήτητα ένα dreamy wedding destination. Ένα μικρό πάλλευκο εκκλησάκι, λουλούδια παντού, η θέα της θάλασσας να σε συνεπαίρνει... και φυσικά ένα μεγάλο πάρτυ στη συνέχεια σε κάποιο beach restaurant ή beach bar.

Από την άλλη, πετρόκτιστες εκκλησίες και μεγαλοπρεπείς αίθουσες δεξιώσεων ή κτήματα γεμάτα πράσινο δημιουργούν ένα άλλου είδους αλλά εξίσου συναρπαστικό σκηνικό σε έναν πιο αστικό γάμο. Τα λουλούδια εξακολουθούν να κυριαρχούν παντού και να ομορφαίνουν ακόμη περισσότερο το τοπίο ενώ ομολογουμένως, οι επιλογές σε ένα τέτοιου είδους γάμου έχουν πολύ μεγαλύτερη ευελιξία.

Όλα αυτά, βέβαια, είναι λεπτομέρειες. Λεπτομέρειες που ταλανίζουν εμάς τις γυναίκες, “ρουφούν” όλη την ενέργεια και την προσοχή μας και χάνουμε την ουσία.


Ομολογουμένως είναι πολύ δύσκολο να το σκεφτείς όταν το ζεις. Παρασύρεσαι από το άγχος της προετοιμασίας και την υπέρμετρη ανάγκη σου να τα σχεδιάσεις όλα ώστε να θυμίζουν παραμύθι που ξεχνάς ότι το σημαντικότερο και αυτό που θα κάνει το σκηνικό του γάμου σου να μοιάζει σαν να ξεπρόβαλε από σελίδες παραμυθιού είναι το βλέμμα αγάπης που θα ανταλλάξετε με τον καλό σας τη στιγμή που θα φτάσετε στην εκκλησία και θα πλησιάζετε ολοένα και πιο κοντά του, το δυνατό κράτημα των χεριών σας καθ' όλη τη διάρκεια του μυστηρίου, το χαμόγελο ευτυχίας που δεν θα φεύγει από τα χείλη σας...

Έτσι είναι ένας ονειρεμένος γάμος...

Κανείς δεν θυμάται λεπτομέρειες όπως οι μπομπονιέρες, ο στολισμός, το πόσο εντυπωσιακό ήταν το προσκλητήριο ή αν η ανθοδέσμη σας περιείχε παιώνιες, λεβάντα ή ανεμώνες. Τα μάτια σας, όμως, και τα χαμόγελα του ζευγαριού όλοι τα θυμούνται. Ένας γάμος μένει αξέχαστος στη μνήμη των παραβρισκομένων όταν όλοι χορεύουν ασταμάτητα, όταν το ζευγάρι δεν αφήνει κανέναν να κάθεται στην καρέκλα του, όταν η ευτυχία πλυμμηρίζει την ατμόσφαιρα.

Ένας γάμος μένει αξέχαστος όταν η αγάπη λούζει με τη χρυσόσκονή της το νιόπαντρο ζευγάρι και το κάνει να λάμπει πραγματικά. Κι είναι τόσο δυνατή αυτή η λάμψη που δε μπορεί να “ξεφύγει” από κανέναν!

Ζωή Καρασουλτάνη

Αν και της έχει στοιχίσει, επιμένει να είναι αφοπλιστικά ειλικρινής. Βλέπει τη ζωή και τη Ζωή όμορφη γιατί έτσι πρέπει. Ξυπνά κάθε μέρα με χαμόγελο και η αγαπημένη της μέρα είναι η Δευτέρα γιατί μπορεί να κάνει νέα ξεκινήματα. Θα έπρεπε να είχε γεννηθεί σε άλλη εποχή. Ώρες ώρες μοιάζει να ζει στο δικό της παραμύθι. Έτσι εξηγείται πως η ατζέντα της δεν είναι application στο κινητό αλλά το παραδοσιακό τετραδιάκι στολισμένο με glitter και stickers, στην οποία σημειώνει πάντοτε με ροζ στυλό με πούπουλα! Όποτε επιλέγει να επισκεφθεί τον κανονικό κόσμο είναι για να... φάει σοκολάτα!

Εγγραφή στο newsletter

για όλα όσα δεν θέλεις και δεν πρέπει να χάσεις!