"Είμαι Gay. Είμαι Αλβανίδα. Είμαι πρόσφυγας": H Μαίρη Συνατσάκη εκφράζει την άποψη που θα έπρεπε να έχουμε όλοι

Κατηγορία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Γράφτηκε από την  Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017 16:36

Η Μαίρη Συνατσάκη είναι από τις μεγαλύτερες ελληνίδες youtubers. Το κανάλι της μετρά περισσότερους από 110.000 subscribers, ενώ κάθε της βίντεο προβάλλεται πολλές χιλιάδες φορές. Έως τώρα μας είχε συνηθίσει σε χαλαρά βίντεο, σε make-up tutorials, γυμναστική κ.α. Το τελευταίο της βίντεο με τη Μαίρη εντελώς αμακιγιάριστη και θλιμμένη ήταν μια απρόσμενη έκπληξη για όλους.

Το άλλοτε χαρούμενο κορίτσι της τηλεόρασης αποφάσισε να πάρει θέση στα μείζονα θέματα του ρατσισμού και της ομοφοβίας. Θέματα που ταλανίζουν όχι μόνο τη χώρα μας αλλά ολόκληρο τον πλανήτη και αποτελούν ακόμη πιο έντονο θέμα συζήτησης εξαιτίας του προσφυγικού αλλά και των δηλώσεων και πράξεων του νέου πλανητάρχη Donald Trump και εγχώριων πολιτικών.

Έτσι, λοιπόν, στο τελευταίο της βίντεο καταθέτει την προσωπική της άποψη πάνω σε αυτά, συγκινείται και προσπαθεί να παρακινήσει όσους αισθάνονται εγκλωβισμένοι μέσα στον ίδιο τους τον εαυτό να βρουν ένα τρόπο για να ορίσουν το είναι τους στο κοινωνικό σύνολο χωρίς φόβο.

Πολύ συγκινητικός είναι ο επίλογος του βίντεο, όπου η Μαίρη εκφράζει και δικές της εμπειρίες με δικούς της ανθρώπους.

Όταν έχεις τόσο μίσος, όταν είσαι ρατσιστής, όταν είσαι σεξιστής, όταν είσαι ομοφοβικός δεν γίνεται να εκτιμάς τη ζωή σου, δεν γίνεται να ξέρεις πως αγαπάς.

Μαίρη Συνατσάκη

Όποια άποψη κι αν έχετε πάνω στα συγκεκριμένα ζητήματα, αξίζει να δείτε το βίντεο:

onelady

Αληθινή, ειλικρινής, καθημερινή, αυθόρμητη, απλή, παραπονιάρα, ναζιάρα, αξιαγάπητη. Αυτή είναι η Onelady. Παρατήρησε όλα όσα την απασχολούν, την προβληματίζουν αλλά και την χαροποιούν μέσα από τα άρθρα της

Εγγραφή στο newsletter

για όλα όσα δεν θέλεις και δεν πρέπει να χάσεις!