Η διατροφή που με βοήθησε να χάσω 14 κιλά

Κατηγορία ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Γράφτηκε από την  Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 15:35

Δεν πίστευα ποτέ ότι θα έρθει η στιγμή που θα τολμήσω να ποστάρω ολόσωμη φωτογραφία μου και μάλιστα με μαγιό. Και η αλήθεια είναι ότι τώρα θα ήθελα πολύ να είχα κάποια ολόσωμη φωτογραφία από τον “πριν” εαυτό μου, αλλά φρόντιζα επιμελώς να μη βγαίνω ολόσωμες φωτογραφίες. Ο λόγος προφανής: δεν ήμουν καθόλου ευχαριστημένη με την εικόνα μου.

Λίγο να σου αρέσει το καλό φαγητό και να απολαμβάνεις κάθε πιάτο σαν να είναι το τελευταίο που τρώς, λίγο να παίρνεις βάρος εύκολα... Δεν θέλει και πολύ για να συγκεντρώσεις επάνω σου παραπανίσια κιλά. Κάθε φορά που πήγαινα στην αγορά εκνευριζόμουν με τον εαυτό μου, γιατί δε μπορούσα να αγοράσω τα ρούχα που μου άρεσαν. Δεν σας συζητώ για τις στιγμές που έβγαινα στην παραλία... Κάθε φορά υποσχόμουν ότι θα ξεκινήσω δίαιτα και γυμναστική άμεσα. Κάθε φορά που βρισκόμουν μπροστά σε μια λιχουδιά ξεχνούσα την υπόσχεσή μου κοκ.

Στα μεσοδιαστήματα έκανα μικροπροσπάθειες, που δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα γιατί πολύ απλά δεν γινόντουσαν με το σωστό τρόπο. Έχοντας πιάσει πια το στόχο μου ξέρω τι μου έλειπε και δεν είχα αποτέλεσμα τις προηγούμενες φορές: η πίστη και η πειθαρχία. Δεν πίστευα ότι μπορώ να τα καταφέρω και να δω το σώμα μου βελτιωμένο. Γι' αυτό και δεν ήμουν συνεπής απέναντι σε όποιο πρόγραμμα ακολουθούσα.

Ώσπου μπήκε στη ζωή μου μια καλή νεράιδα. Για την ακρίβεια την έβαλα στη ζωή μου και ήταν ό,τι πιο σωστό έχω κάνει για τον εαυτό μου. Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Πωλίνα Γιαννιώτη ήταν εκείνη που όχι απλώς με βοήθησε να χάσω τα περιττά κιλά μου, αλλά μου έμαθε να τρώω ορθότερα.

Παρακάτω σας αποκαλύπτω το πρόγραμμα διατροφής που ακολούθησα προκειμένου να καταλάβετε ότι για να χάσετε κιλά δεν χρειάζεται να πεινάτε. Το αντίθετο μάλιστα.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο πρόγραμμα διαμορφώθηκε επάνω στις δικές μου ανάγκες και προτιμήσεις και σε καμία περίπτωση δεν προτρέπω κάποια από εσάς να το ακολουθήσει εάν δε συμβουλευτεί πρωτίστως το γιατρό ή το διατροφολόγο της.

diet

Όλα αυτά προ εγκυμοσύνης... Για τη μετά εγκυμοσύνης εποχή, πόσα κιλά πήρα και αν και πως τα έχασα θα ακολουθήσει νέο post!

Ζωή Καρασουλτάνη

Αν και της έχει στοιχίσει, επιμένει να είναι αφοπλιστικά ειλικρινής. Βλέπει τη ζωή και τη Ζωή όμορφη γιατί έτσι πρέπει. Ξυπνά κάθε μέρα με χαμόγελο και η αγαπημένη της μέρα είναι η Δευτέρα γιατί μπορεί να κάνει νέα ξεκινήματα. Θα έπρεπε να είχε γεννηθεί σε άλλη εποχή. Ώρες ώρες μοιάζει να ζει στο δικό της παραμύθι. Έτσι εξηγείται πως η ατζέντα της δεν είναι application στο κινητό αλλά το παραδοσιακό τετραδιάκι στολισμένο με glitter και stickers, στην οποία σημειώνει πάντοτε με ροζ στυλό με πούπουλα! Όποτε επιλέγει να επισκεφθεί τον κανονικό κόσμο είναι για να... φάει σοκολάτα!

Εγγραφή στο newsletter

για όλα όσα δεν θέλεις και δεν πρέπει να χάσεις!